Skip to main content

Workshop verse eierpasta met de hand maken

Regelmatig organiseren we geweldig leuke workshops samen met Erik Kooijmans van Bologna Foods uit Italië: verse eierpasta maken met de hand! Erik is een Nederlander die al decennialang in Bologna woont en helemaal is opgegaan in de cultuur van Emilia Romagna. Hij is een expert in de Italiaanse eetcultuur en weet alles over alles wat lekker is en uit deze regio komt! Zo was hij in 2018 te zien in het programma "de aardappeleters" op NPO3 om alles over tagliatelle, tortellini en de Bolognese saus te vertellen. Dus van wie kan je het beter leren?

In de steden en dorpen van de Italiaanse regio Emilia Romagna wordt nog altijd pasta met de hand gemaakt. Door vakkundig handmatig kneden geef je de tagliatella de juiste textuur om de Bolognese saus goed op te nemen en krijgt de tortellino precies de goede ‘bite’. Tijdens de workshop krijgen jullie alle achtergronden, uitleg, demonstraties en ga je het uiteraard zelf uitgebreid oefenen. Na afloop gaan we natuurlijk samen aan tafel onder het genot van een goed glas wijn en uiteraard uit Emilia Romagna :-)

Deze workshop is te boeken voor groepen vanaf 8 personen. We houden ook regelmatig open inschrijving workshops waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Kijk hier of er op dit moment één op de agenda staat!

Prijs: € 65,- per persoon (inclusief aperitiefje, een glas Pignoletto frizzante tijdens het diner, koffie, thee en de recepten!)

    Buon appetito ed a presto!