Skip to main content

Open inschrijving kookworkshops

We krijgen regelmatig verzoeken van liefhebbers die alleen of samen een workshop willen doen bij Buon Appetito. Dat is niet altijd even makkelijk want aansluiten bij een andere groep is niet altijd mogelijk.

Vandaar dat we op veler verzoek regelmatig open inschrijving workshops organiseren waar iedereen zich bij kan aansluiten of je nu alleen bent of met z'n tweetjes. En wat zijn ze leuk! Voor iedereen een leuke manier om nieuwe gerechten te leren maken maar ook om andere Italië liefhebbers te leren kennen.

We hebben de volgende open workshops op de agenda staan:

  • ALLEEN IN FEBRUARI 2025: Siciliaanse kookworkshop! Maak je klaar voor een authentieke Siciliaanse kookworkshop vol traditionele smaken en rijke geuren. Onder leiding van Valentina Sanclemente dompelen we je onder in de keuken van dit prachtige eiland. Samen bereiden we een selectie iconische gerechten die je meevoeren naar zonovergoten heuvels en kleurrijke markten. Valentina is slechts enkele weken in Nederland en geeft alleen deze workshops dus grijp je kans! Hier vind je alle info: Siciliaanse kookworkshop
    • 9 februari 17:00 - 21:00 - VOL!
    • 22 februari:18:00 - 21:00 - VOL!
    • 23 februari: 12:00 - 16:00 Siciliaanse patisserie workshop!

  • Vijf gangen menu: tijdens deze workshop ga je samen met je groep een vijf gangen menu bereiden en koken: antipasti, primo (pasta), secondo (vlees of vis), contorno (bijgerecht) en dolci (desserts). Heerlijk genieten van een compleet diner zoals de Italianen doen! Prijs: €69 pp.
    • 2 februari:17:00 - 21:00 - VOL!
    • 1 maart: 17:30 - 21:30 - VOL!
    • 30 maart: 17:00 - 21:00
    • 19 april: 17:00 - 22:00
    • 16 mei: 18:00 - 22:00 - VOL!
    • 13 juni: 18:00 - 22:00
    • 13 juli: 17:00 - 21:00

  • Sardijnse kookworkshop: Enrico Cabras is half Sardijns, zoon van een Sardijnse vader en Nederlandse moeder. Hij komt zijn hele leven al meerdere malen per jaar op Sardinië. Al van jongs af aan heeft Enrico een passie voor koken. In 1986 heeft hij dan ook zijn koksdiploma gehaald en in 2009 is Enrico op Sardinië gaan wonen. Hij heeft daar in meerdere keukens van restaurants gewerkt om ervaring op te doen. Ook heeft hij vele uren doorgebracht in het kleine keukentje van zijn vader en (vooral) zijn vrouw waar hij de heerlijkste gerechten heeft leren bereiden. En nu is de tijd aangebroken om jullie de eenvoud en veelzijdigheid van de Sardijnse keuken te leren, waarbij de pure smaken, maar vooral ook de gezelligheid voorop staan. Denk hierbij aan verschillende antipasta, een primo, secondo, contorno en dolce. We sluiten de avond af met een home made Limoncello of Crema di Limoncello. Prijs: €69 pp.
    • 1 februari: 17:00 - 21:00 - VOL!
    • 4 maart: 18:00 - 22:00
    • 15 april: 18:00 - 22:00
    • 19 april: 18:00 - 22:00
    • 27 mei: 18:00 - 22:00

  • Limoncello workshop: hou jij ook zo van dat frisse gele likeurtje uit Italië? Limoncello is een favoriet van velen en hét perfecte zomerdrankje. Ook altijd al willen weten hoe het nou wordt gemaakt, of hoe je de állerlekkerste limoncello bereidt? Doe dan mee met deze Limoncello workshop. Je maakt je eigen fles limoncello van 500ml en frisse citroen-amandelkoekjes, zodat je extra van je limoncello momentje kunt genieten! Prijs: €59 pp.
    • op dit moment is er geen datum gepland

  • Proef Puglia Smaakevenement: Samen met de experts van de de smaak van Puglia zetten we deze prachtige regio in het middelpunt van de belangstelling.  Tijdens de kookworkshop leer je diverse authentieke Zuid-Italiaanse antipasti kennen, waarvan jij er veel zelf maakt, en waarvan de recepten origineel zijn overgedragen door onze Italiaanse “nonna” (oma). Daarna zullen we deze gezamenlijk nuttigen aan een lange tafel onder het genot van diverse Pugliese wijnen uit het assortiment van de Smaak van Puglia. Ook wordt de regio Puglia onder de aandacht gebracht. Bijna vier uur lang word je ondergedompeld in deze Zuid-Italiaanse genietcultuur! En na afloop is er voor iedereen een cadeautje. Prijs: €64,95 pp.
    • 9 maart: 12:00 - 15:30
    • 11 mei: 12:00 - 15:30

  • Verse eierpasta met de hand maken: In de steden en dorpen van de Italiaanse regio Emilia Romagna wordt nog altijd pasta met de hand gemaakt. Door vakkundig handmatig kneden geef je de tagliatella de juiste textuur om de Bolognese saus goed op te nemen en krijgt de tortellino precies de goede ‘bite’. Tijdens de workshop krijgen jullie alle achtergronden, uitleg, demonstraties en ga je het uiteraard zelf uitgebreid oefenen. Na afloop gaan we natuurlijk samen aan tafel onder het genot van een goed glas wijn en uiteraard uit Emilia Romagna. Zie ook hier voor meer informatie omtrent deze workshop! Prijs: €65 pp.
    • op dit moment is er geen datum gepland

  • Verse pastasauzen workshop: Op veler verzoek organiseren we op 29 april weer een open inschrijving pastasauzen workshop. Ben jij er ook klaar mee om telkens hetzelfde pastagerecht te serveren en wil je wat nieuwe pastagerechten leren maken? Dan is deze workshop perfect voor jou want tijdens de workshop gaan we nu eens niet de pasta zelf maken maar juist wat er over- en doorheen moet: de saus!
    Er zijn zo veel verschillende pasta’s te koop maar welke gebruik je voor welk gerecht en hoe maak je daar nou makkelijk de juiste en verse saus bij?
    Er staan 5 verschillende pasta gerechten op het menu waarvan jij er een tweetal maakt. Uiteraard krijg je alle 5 de recepten mee naar huis en gaan jullie na afloop uitgebreid van alle gemaakte gerechten genieten aan onze gezellige keukentafel. Prijs: €65 pp.
    • 6 april: 17:00 - 21:00 - VOL!
    • 16 april: 18:00 - 22:00

  • Patisserie workshop: Ontdek onze allerlekkerste workshop tijdens deze spiksplinternieuwe en onweerstaanbare patisserie workshop!
    Alhoewel de Italiaanse keuken heel veel heerlijke zoetigheden kent, gaan we tijdens deze workshop voor een Italiaans/Franse combinatie patisserie workshop. We maken samen de lekkerste gebakjes, koekjes en taartjes uit beide landen. Je moet denken aan cannoli, cantuccini, amaretti, merengue, eclairs, madeleines en nog veel meer! Kijk maar eens naar dit filmpje met al het lekkers uit deze patisserie workshop!
    Prijs: €65 pp.
    • 25 januari: 12:00 - 16:00 - VOL!
    • 15 februari: 12:00 - 16:00 - VOL!
    • 15 maart: 12:00 - 16:00 - VOL!
    • 5 april: 12:00 - 16:00
    • 3 mei: 12:00 - 16:00
    • 12 juli: 12:00 -16:00

  • Ouder/kind workshop: Kom gezellig koken met je (bonus-, klein-)kinderen! Samen bereiden we een heerlijk Italiaans drie gangen menu. Eerst gaan we een aantal heerlijke antipasti (voorgerechtjes) maken. Een Italiaans diner kan natuurlijk niet zonder pasta dus deze gaan we helemaal zelf maken. Het deeg maken, kneden en snijden... alles gaan we zelf doen! Het dessert mag uiteraard ook niet ontbreken en gelukkig heeft de Italiaanse keuken er daar heel veel van dus dat wordt smullen! Prijs: €40,00 pp.
    • 28 februari: 13:00 - 16:00
    • 2 mei: 13:00 - 16:00
  • Koffie, espresso en cappuccino workshop: Iedereen kan koffie zetten! Of toch niet? Het handmatig bereiden van allerlei koffiesoorten van professionele kwaliteit is een vak apart. Ben je benieuwd hoe een Italiaanse barista precies te werk gaat, dan ben je bij ons aan het goede adres. Na de workshop haal je het beste uit de koffie machines en bereid je de lekkerste verse koffie! De workshop bevat een deel theorie en productkennis over koffie en bijhorende apparatuur, maar vooral veel praktijk. Goed koffiezetten is naast kennis vooral een kwestie van vaak oefenen (met de ondersteuning van een expert.) Je leert goede koffie van slechte te onderscheiden en het onder de knie krijgen krijgen van handige tips & trucs om jouw zetmethodes te perfectioneren. De workshop wordt gegeven door Wilfred Pijnacker, oprichter van WP koffie en uwkoffieleverancier.nl en met een ware passie voor alles wat met koffie te maken heeft! Wilfred is een gecertificeerde barista trainer door de Speciality Coffee Association Europe (SCAE). 
    Prijs: €59,00 pp.
    • op dit moment is er geen datum gepland

Neem contact met ons op voor meer info of klik hier om je aan te melden.

Open workshops agenda

  • 25 januari: patisserie workshop - VOL!
  • 1 februari: Sardijnse kookworkshop - VOL!
  • 2 februari: vijf gangen workshop - VOL!
  • 9 februari: Siciliaanse kookworkshop - VOL!
  • 15 februari: patisserie workshop - VOL!
  • 22 februari: Siciliaanse kookworkshop
  • 23 februari: Siciliaanse patisserie workshop
  • 28 februari: ouder/kind kookworkshop
  • 1 maart: vijf gangen workshop - VOL!
  • 4 maart: Sardijnse kookworkshop
  • 9 maart: proef Puglia smaakevenement
  • 15 maart: patisserie workshop - VOL!
  • 30 maart: vijf gangen workshop
  • 5 april: patisserie workshop
  • 6 april: verse pastasauzen - VOL!
  • 15 april: Sardijnse kookworkshop
  • 16 april: verse pastasauzen
  • 19 april: vijf gangen workshop
  • 29 april: Sardijnse kookworkshop
  • 2 mei: ouder/kind kookworkshop
  • 3 mei: patisserie workshop
  • 16 mei: vijf gangen workshop - VOL!
  • 27 mei: Sardijnse kookworkshop
  • 13 juni: vijf gangen workshop
  • 12 juli: patisserie workshop
  • 13 juli: vijf gangen workshop
Buon appetito ed a presto!