Open inschrijving kookworkshops

Vanaf 1 juni zijn we weer open en de hieronder vermelde open inschrijving workshops gaan gewoon door. Uiteraard zorgen we ervoor dat al onze workshops op gepaste afstand van elkaar te volgen zijn met inachtneming van alle regels zoals voorgeschreven door het RIVM. Het maximaal aantal deelnemers voor elke workshop is voorlopig 10 personen.


We krijgen regelmatig verzoeken van liefhebbers die alleen of samen een workshop willen doen bij Buon Appetito. Dat is niet altijd even makkelijk want aansluiten bij een andere groep is niet altijd mogelijk.

Vandaar dat we op veler verzoek regelmatig open inschrijving workshops organiseren waar iedereen zich bij kan aansluiten of je nu alleen bent of met z'n tweetjes. En wat zijn ze leuk! Voor iedereen een leuke manier om nieuwe gerechten te leren maken maar ook om andere Italië liefhebbers te leren kennen.

We hebben de volgende open workshops op de agenda staan:

  • Drie gangen menu: eerst bereid je samen met de andere deelnemers een heerlijk drie gangen diner voor en dan gezamenlijk genieten van je eigen werk. Antipasti, primo en dolce! Wat heerlijke voorafjes, zelf pasta maken en een lekker dessert! Prijs: €45 pp.
    • binnenkort komt er een nieuwe datum in het najaar!
  • Vijf gangen menu: tijdens deze workshop ga je samen met je groep een vijf gangen menu bereiden en koken: antipasti, primo (pasta), secondo (vlees of vis), contorno (bijgerecht) en dolci (desserts). Heerlijk genieten van een compleet diner zoals de Italianen doen! Prijs: €55 pp.
    • 6 november: 18:00 - 22:30 - VOLGEBOEKT!
    • 21 november: 17:30 - 22:00 - VOLGEBOEKT!
    • 11 december: 18:00 - 22:30 - VOLGEBOEKT!
  • Limoncello workshop: hou jij ook zo van dat frisse gele likeurtje uit Italië? Limoncello is een favoriet van velen en hét perfecte zomerdrankje. Ook altijd al willen weten hoe het nou wordt gemaakt, of hoe je de állerlekkerste limoncello bereidt? Kom dan meedoen met deze Limoncello workshop die we aanbieden samen met Kathleen van La cucina di Caterina. Je maakt je eigen fles limoncello van 500ml en frisse citroen-amandelkoekjes, zodat je extra van je limoncello momentje kunt genieten! Prijs: €45 pp.
    • 10 oktober: 14:00 - 16:00
    • 22 november: 14:00 - 16:00 - nog 1 plekje vrij!
    • 29 november: 14:00 - 16:00 - VOLGEBOEKT!
  • Proef Puglia Smaakevenement: Samen met de experts van de de smaak van Puglia zetten we deze prachtige regio in het middelpunt van de belangstelling.  Tijdens de kookworkshop leer je zes authentieke Zuid-Italiaanse antipasti kennen, waarvan jij er een of twee zelf maakt, en waarvan de recepten origineel zijn overgedragen door onze Italiaanse “nonna” (oma). Daarna zullen we deze gezamenlijk nuttigen aan een lange tafel onder het genot van diverse Pugliese wijnen uit het assortiment van de Smaak van Puglia. Ook wordt de regio Puglia onder de aandacht gebracht. Zo’n vier uur lang word je ondergedompeld in deze Zuid-Italiaanse genietcultuur! Prijs: €55 pp.
    • 11 oktober - 13:00 - 17:00 - VOLGEBOEKT!
  • Verse eierpasta met de hand maken: In de steden en dorpen van de Italiaanse regio Emilia Romagna wordt nog altijd pasta met de hand gemaakt. Door vakkundig handmatig kneden geef je de tagliatella de juiste textuur om de Bolognese saus goed op te nemen en krijgt de tortellino precies de goede ‘bite’. Tijdens de workshop krijgen jullie alle achtergronden, uitleg, demonstraties en ga je het uiteraard zelf uitgebreid oefenen. Na afloop gaan we natuurlijk samen aan tafel onder het genot van een goed glas wijn en uiteraard uit Emilia Romagna :-) Zie ook hier voor meer informatie omtrent deze workshop! Prijs: €50 pp.
    • 25 oktober: 17:00 - 20:30
  • Verse pastasauzen workshop: Ben je er klaar mee om telkens dezelfde pasta te serveren en wil je wat nieuwe pastagerechten leren maken?
    Dan is deze workshop perfect voor jou want tijdens de workshop gaan we nu eens niet de pasta zelf maken maar juist wat er overheen moet: de saus.
    Er zijn zo veel verschillende pasta’s te koop maar welke gebruik je voor welk gerecht en hoe maak je daar nou makkelijk de juiste en verse saus bij?
    Er staan 5 verschillende pasta gerechten op het menu waarvan jij er een tweetal maakt. Uiteraard krijg je alle 5 de recepten mee naar huis en gaan jullie na afloop uitgebreid van alle gemaakte gerechten genieten aan onze gezellige keukentafel. Prijs: €45 pp.
    • 22 november: 17:30 - 21:00

Neem contact met ons op voor meer info of klik hier om je aan te melden.

Open workshops agenda

  • Limoncello maken 10-10
  • Proef Puglia 11-10 - VOL!
  • Verse eierpasta maken 25-10
  • Vijf gangen menu 6-11 - VOL!
  • Vijf gangen menu 21-11 - VOL!
  • Limoncello maken 22-11 - nog 1 plekje vrij!
  • Pasta sauzen workshop 22-11
  • Limoncello maken 29-11 - VOL!
  • Vijf gangen menu 11-12 - VOL!
Buon appetito ed a presto!
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Copyright © 2019 Buon Appetito Woerden - Alle rechten voorbehouden