Opera Viva Festival Woerden 2022

Begin juni is de 4e editie van het Opera Viva Festival in Woerden en dit jaar doen wij ook mee!

Tijdens het festival treden professionele musici uit binnen- en buitenland op in de mooiste plekken in Woerden. Niet alleen professionals maar ook enthousiaste amateurs uit Woerden, die niet alleen solo optreden maar ook met het koor van Opera Viva.

De hele zaterdag 11 juni kan je genieten van muziek op verschillende plekken in de stad. De dag wordt afgesloten met een concert Opera 4 Peace waarna de muziektheatervoorstelling Rampjaar ANNO NU wordt opgevoerd in de Opstandingskerk. Zondag 12 juni wordt de operaproductie L’elisir d’amore ( het liefdeselixir), de beroemde opera van Gaetano Donizetti ten gehore gebracht. De teksten, spel en enscenering staan hierbij volledig in het teken van Woerden 650 jaar.

Het programma begint dit jaar al een week eerder op 3 juni in onze eigen kookstudio met een avond workshop om je eigen liefdeselixer te maken en een bezoek aan de generale repetitie voor de opera die op zondagmiddag 12 juni wordt opgevoerd.

Het programma van deze avond bestaat uit twee akten! Tijdens de eerste akte ga je je eigen liefdeselixir maken, zijnde limoncello, samen met heerlijke amandelkoekjes onder het genot van Italiaanse wijnen en hapjes. Gedurende het interval verplaatsen we ons dan naar de Weddesteyn kerk in Woerden waar de tweede akte wordt opgevoerd. In deze kerk mogen we dan het laatste half uur bijwonen van de generale repetitie van de gehele cast van de opera "L’elisir d’amore". Carla Regina en Nico Laruina zullen jullie verrassen met hun schitterende stemen samen met de andere acteurs en het voltallige Opera Viva koor. Nico Laruina is de tenor van de opera en Carla Regina is de drijvende kracht achter het gehele festival. Na de repetitie is er een Greet & Meet met de cast waarna we de avond om 22:00 sluiten. Kortom een heerlijke Italiaanse avond boordevol met lekker eten, drinken, zang, muziek en theater!

Bij de prijs voor deze feestelijke avond zit meteen een kaartje voor de opera op 12 juni inbegrepen (t.w.v. €25) dus dat is twee voor de prijs van één!

Je vindt alle informatie over dit geweldige festival en het volledige programma op de site van het Opera Viva Festival!

Datum: 3 juni 2022
tijd: 19:00 – 22:00 uur
kosten: € 65,- incl. kaartje opera L’elisir d’amore
locatie: Buon Appetito – Workshop Factory
Touwslagersweg 12 A-11
Woerden

programma

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Copyright © 2019 Buon Appetito Woerden - Alle rechten voorbehouden